101% NL

Hollands Glorie

In deze quiz zit alleen muziek van Nederlandse bodem, niet alleen het levenslied maar ook de engelstalige Nederlandse bands en artiesten komen voorbij. Van Andre Hazes tot Kensington. En alleen de grootste hits die Nederland rijk is!

z

Muziek

50 muziek
fragmenten

l

Vragen

30 unieke quizvragen

Plaatjes

2 rondes met plaatjes

Nederlandse popmuziek

Voor de cafés en kroegen met bezoekers die vooral losgaan op de Hollandse hits is dit de beste keuze. Deze muziekquiz staat geheel in het teken van de Nederlandse popmuziek.

De 101% NL richt zich niet alleen op de Nederlandstalige hits, maar bevat ook Engelstalig materiaal van Nederlandse en soms Belgische artiesten. Zolang het een hit was, dan zit het erin! We maken altijd een zo gevarieerd mogelijk mix van nieuw en oud materiaal zodat je deze quiz met een groep van verschillende leeftijden kunt spelen.

Wie zingt deze hit?

In onze muziekquizzen zit uiteraard extra veel muziek. Ook met de muziekfragmenten proberen we zoveel mogelijk verschillende genres, tijdperken en artiesten en bands te gebruiken, uiteraard in deze quiz alles binnen het Nederlands product.

Omdat het niet voor iedereen altijd even makkelijk is om de juiste artiest bij het liedje te raden hebben we een quiz samengesteld met verschillende spelelementen. Omdat er vrijwel altijd met een team gespeeld wordt, is er altijd wel iemand die iets weet.


Puzzel met plaatjes

In onze 101%NL PubPopQuiz krijg je altijd twee plaatjesrondes, de eerste plaatjesronde krijg je foto’s, albumhoezen of logo’s van Nederlandse bands en artiesten waarbij je de naam van de band of artiest moet raden en daarnaast ook moet puzzelen voor een bonusantwoord. De tweede plaatjesronde, halverwege de quiz, krijg je weer een vel met plaatjes waarbij je de connectie moet leggen tussen het plaatje en de bijbehorende muziekfragmenten.


Muziekvragen

Niet alleen over de muziek, maar ook over artiesten valt natuurlijk een hoop te vragen. En ook hier maken we er weer een zo gevarieerd mogelijk geheel van want muziek maakt deel uit van ons dagelijks leven en is overal, op internet, op tv en op de radio, in reclame in films. Dat is een bron waaruit we ook in de Nederlandse popmuziek nog wel even kunnen putten!

u

Wat heb je nodig

Een Quizmaster

Regel een quizmaster of doe-het-zelf

Enthousiaste quizzers

Teams van max. 5 personen, zoveel als je er kwijt kunt!

Een muzieksysteem

waar je een laptop, tablet of telefoon met internet verbinding op kunt aansluiten voor het afspelen van de muziek

Een microfoon

of iemand met een hele harde stem
de quizmaster moet natuurlijk wel te horen zijn

101%NL
PubPopQuiz pakket

In dit pakket zit het draaiboek met alle vragen & antwoorden, de plaatjesrondes en antwoordformulieren en de link naar de muziekrondes.

De leukste Nederlandse muziekquiz

een popquiz bomvol met muziek
van artiesten en bands
van Nederlandse bodem!

R

wat krijg je?

In een standaard 101% NL quizpakket zitten de volgende elementen:

  • een draaiboek met uitleg, vragen en antwoorden en score formulier

quizmateriaal voor 10 teams 

  • antwoordformulieren
  • 2  plaatjes rondes
  • potloden
  • online toegang tot de muziekfragmenten van jouw quiz (geluidsdragers in overleg)

 

101% NL
PubPopQuiz

Hollands Glorie
met muziek van eigen bodem

65,-

ex.btw

101% NL Quiz niks voor jou?Bekijk onze andere quizzen…