back to the
80’s en 90’s

Voor sommigen de glory days en voor anderen weer ontzettend fout, muziek uit deze tijd is nog steeds dagelijks te horen. Ideaal voor een leuke quiz en een gezellige avond!

z

Muziek

50 muziek
fragmenten

l

Vragen

30 unieke quizvragen

Plaatjes

2 rondes met plaatjes

Een beetje fout, maar wel lekker!

Muziek die in de jaren 80 en in de jaren 90 is gemaakt is vandaag de dag nog dagelijks op de radio te horen. Ook wordt er een hoop muziek uit die tijd door hedendaagse artiesten in een nieuw jasje gestoken. Tegenwoordig horen we bij veel nieuwe artiesten invloeden uit de 80’s. De meeste muziek zal daarom, ook wanneer je iets jonger bent, echt wel zijn blijven hangen. De spelers die het meest affiniteit hebben met deze decennia zullen zich vanzelf melden.

 

Muziekrondes: Wie was het ook alweer?

De jaren 80 en de jaren 90 worden gekenmerkt door de genres pop, rock, punk, new wave, rap, R ’n B, grunge, house, de boybands en de girlbands maar we focussen ons vooral op de grote hits, de bekende nummers die de hitlijsten hebben gehaald en door de jaren heen zijn blijven hangen, of de one hit wonders die de hitlijsten domineerden en waarvan je denkt O JA!

Maar wie was de artiest ook alweer? En wat was de naam van het liedje? Die vraag stellen we in onze muziekrondes.

 

Plaatjesrondes: Wat een bekende kop!

De spelers die meer visueel ingesteld zijn zullen uitblinken tijdens de plaatjesronde. En weten ze niet meer precies hoe ze heten maar nog wel in welke band ze ooit zaten dan kom je vaak met een team wel tot een antwoord. In de 80’s en 90’s quiz zullen enkel artiesten voorbijkomen die in die tijd een grote rol speelden, zelfs al hadden ze maar 1 hit. Bij de plaatjes ronde moet je denken aan albumhoezen, foto’s van artiesten, band logo’s en ander beeldmateriaal die relevant was voor die tijd.

 

Vragenrondes: Oud nieuws, of nog vers in het geheugen?

Ook over de 80’s en 90’s zijn op het gebied van muziek talloze vragen te stellen. De rijke geschiedenis van de tijd waarin artiesten nog hoog op hun voetstuk stonden zit vol met zinnige en onzinnige informatie. Vooral die onzinnige informatie is superleuk om vragen over te stellen. Soms is het pure kennis en soms is het logisch nadenken. 

Ondanks dat deze muziek quiz over een specifieke tijd gaat, zorgen we er ook hier weer voor dat de quiz zo gevarieerd mogelijk gemaakt wordt. Door de verschillende muziekstijlen en genres in deze toffe 80’s en 90’s quiz te combineren. Het wordt een feest van herkenning!

u

Wat heb je nodig

Een Quizmaster

Regel een quizmaster of doe-het-zelf

Enthousiaste quizzers

teams van max. 5 personen, zoveel als je er kwijt kunt!

Een muzieksysteem

waar je een laptop, tablet of telefoon met internet verbinding op kunt aansluiten voor het afspelen van de muziek

Een microfoon

Of iemand met een hele harde stem
de quizmaster moet natuurlijk wel te horen zijn

80s &90s
PubPopQuiz pakket

In dit pakket zit het draaiboek met alle vragen & antwoorden, de plaatjesrondes en antwoordformulieren en de link naar de muziekrondes.

Een beetje fout maar wel lekker!

Met de beste en foutste muziek uit de 80’s en 90’s!

R

wat krijg je?

In een standaard 80’s & 90’s quizpakket zitten de volgende elementen:

  • een draaiboek met uitleg, vragen en antwoorden en score formulier
  • online toegang tot de muziekfragmenten van jouw quiz (geluidsdragers in overleg)

quizmateriaal voor 10 teams

  • antwoordformulieren
  • 2  plaatjes rondes
  • pubpopquiz potloden

 

80s & 90s
PubPopQuiz

popquiz in het teken
van de jaren 80 en 90

59,95

80’s & 90’s Quiz niks voor jou?Bekijk onze andere quizzen…