PubPopQuiz Online Uitslagen

Heb je onze wekelijkse online quiz gespeeld en ben je benieuwd hoe jouw team het gedaan heeft? Op deze pagina vind je de uitslag van de laatst gespeelde quiz en de meest recente Spotify playlist! Daarnaast kun je de quiz ook terugkijken (alleen wanneer hij niet geblokkeerd is) 

Onderaan deze pagina vind je ook nog wat tips om je score de volgende keer te verbeteren!

Uitslag PubPopQuiz afl.186

UITSLAG PUBPOPQUIZ ONLINE AFLEVERING 162 DE GROTE JAREN 90 QUIZ

PubPopPlaylist

Dit is de Spotify playlist met daarin alle muziek en artiesten die in de laatste quiz zijn voorbij gekomen.

Quiz gemist? Je kan hier terugkijken!

Hieronder kan je de laatste aflevering terugkijken als deze niet geblokkeerd is!

De volgende quiz! 

Hieronder de link naar onze volgende online quiz die wij wekelijks uitzenden via Youtube.

Hoe word ik beter in deze quiz?

Je hebt meegespeeld met onze quiz, maar je bent teleurgesteld over het aantal punten dat je hebt gekregen.

Nu is een popquiz natuurlijk maar een spelletje en meedoen is belangrijker dan winnen. Je bent niet van de ene op de andere dag Leo Blokhuis of Gerard Ekdom.

Ondanks dat deze muziekquiz soms best lastig is kun je wellicht nog wat punten extra scoren de volgende keer! Wij zien namelijk vaak dat teams onnodig punten laten liggen en dat is natuurlijk zonde!

In de tips kun je lezen waar het vaak nog wel eens verkeerd gaat en hoe je jouw team beter kunt maken.

 

Oefenen, oefenen, oefenen

Naast de tips de we geven om geen onnodige punten te laten liggen zijn er ook andere manieren om hoger te scoren in onze muziekquiz.

1. Je kunt namelijk de hele dag en overal oefenen! Staat de radio aan of hoor je ergens muziek, probeer dan te raden wie het liedje zingt en wat de titel van het liedje is. Je weet vaak meer dan je denkt en het is meteen een soort brain training!

2. Draai je een Spotify playlist? Kijk dan af en toe eens naar het plaatje van welk album het liedje dat je hoort afkomt, zo leer je steeds meer albumhoezen kennen.

3. Volg het muzieknieuws. Alle nieuwssites en kranten hebben een muziek of showbiz gedeelte, zodra er nieuws is komt dat vrijwel zeker terug in onze quizvragen!

 

TIP 1

Schrijf je teamnaam op elk antwoord-formulier hetzelfde!

_______

Zodra je op elk formulier iets anders invult bij teamnaam, al is de variatie nog zo klein, dan wordt je automatisch twee verschillende teams en worden je punten niet juist bij elkaar opgeteld. Je mist dan als het ware 1 of meerdere rondes. Je punten staan dan in het rood.

_______

Het beste is om de naam die je invult op het formulier van ronde 1, te kopiëren en dan te plakken in alle andere formulieren.

TIP 2

Zet je antwoord op de juiste plek!

_______

Bij de muziek-fragmenten en video’s wordt er gevraagd naar de artiest of band EN de songtitel. Op het antwoordformulier staat heel duidelijk waar je wat moet invullen. Wanneer je deze antwoorden omdraait, dan is het fout, ookal had je het misschien goed.

_______

Let dus goed op bij het invullen van de antwoorden. Ga je antwoorden omdraaien dan kost het je echt punten!

TIP 3

Geef niet meer informatie dan waar om gevraagd wordt

_______

Jij weet natuurlijk alles. Maar als je meer informatie geeft dan waarom gevraagd word dan kost dat punten. Vragen we bij een albumhoes om de band, schrijf dan NIET ook nog de titel van het album op! Twijfel je of het Phil Collins is of Genesis? KIES ER 1! Schrijf je beide op, dan is het fout. 

_______

Maak ook geen heel verhaal van je antwoord, dit gaat fout met sorteren en punten toekennen.

EEN SUPER QUIZTEAM!

Veel teams die in onze popquiz hoog scoren hebben bovenstaande tips goed door. Zij maken deze fouten vrijwel nooit.

Daarnaast weten zij ook heel goed dat je met elkaar meer weet dan in je eentje. De rollen zijn vaak duidelijk verdeeld en de kennis ook! De één weet meer van pop en de ander meer van rock. De één weet meer van nu en de ander meer van vroeger.

Met een team heb je ook kans dat de een de artiest weet en de ander weer het liedje.

Er is altijd 1 iemand die de antwoorden invult. Een ander schrijft kort mee met de vragen zodat je later nog terug kunt kijken als je even het antwoord niet weet. Zo weet je dan ook nog waar je dat antwoord ook al weer neer moest zetten als het wel te binnen schiet!